Anders Borg tar plats i Kinneviks styrelse

Anders Borg, tidigare svensk finansminister, föreslås ta plats i styrelserna för Kinnevik respektive sfärens telekombolag Millicom. Han väntas bli vald som ny styrelseledamot på årsstämman i maj 2015.

Anders Borg var Sveriges finansminister mellan 2006 och 2014. År 2011 utsågs han till årets europeiska finansminister av Financial Times och efter valförlusten i höst har det inte saknats nya jobberbjudande. Nu ser det ut som att han även kommer att ge sig in i e-handelsvärlden.

Idag meddelar nämligen investmentbolaget Kinnevik att valberedningen kommer att föreslå Anders Borg till ny styrelseledamot på årsstämman i maj 2015.

Annons

– Jag är stolt över att välkomna Anders Borg till Kinneviks styrelse. Med hans oöverträffade marknadsinsikt och globala perspektiv kommer han att bidra med unik kompetens till styrelsen. I ett skede när vi förstärker vår närvaro på utvecklingsmarknader ser jag fram emot att arbeta med Anders Borg för att bygga ett ännu starkare Kinnevik, säger Cristina Stenbeck, ordförande i valberedningen samt styrelseordförande.

Ska arbeta med affärsutveckling

Anders Borg kommer föreslås till vice ordförande i Kinnevik, och tillsammans med styrelseordförande Cristina Stenbeck och vice ordförande Dame Amelia Fawcett kommer han att arbeta med affärsutveckling inom hela Kinnevikgruppen. Han föreslås även ta plats i styrelsen för sfärens telekombolag Millicom

– Kinnevik är, med långsiktiga ägare och en stark företagskultur, unikt i sitt sätt att starta och utveckla företag med starka marknadspositioner inom tillväxtsektorer och tillväxtmarknader. Jag är mycket glad att föreslås till styrelsen där jag kommer att arbeta nära styrelseordföranden och de andra styrelseledamöterna, och använda min internationella erfarenhet för att bidra till den fortsatt framgångsrika utvecklingen av gruppen, säger Anders Borg.Källa: Press (1, 2)
Foto: Emilia Oije/Moderaterna

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!