Anrik hästgård i konkurs – säljer 46 tävlingshästar online

Klicka hem en tävlingshäst.

Det danska stuteriet Jens Kvist som ligger på Jylland i orten Gram, har försatts i konkurs. Därför behöver gårdens tävlingshästar nu säljas och det ska de göras genom en nätauktion via den danska auktionsfirman Campen Auktioner.

Stuteriet drevs av grundaren och veterinären Jens Kvist i mer än 20 år, och är känt för att ha levererat många konkurrenskraftiga hästar genom åren, bland annat OS- och VM-hästar. Jens Kvists hästar är både dressyr-, hopp- och fälttävlanshästar och är allt från avelston, unghästar och ridhästar.

Annons

Att en sådan stor samling och variation tävlingshästar nu ska säljas på en onlineauktion är ganska ovanligt.

Enligt auktionsbolaget ska den här auktionen vara Danmarks största i sitt slag, och att så många kvalitetshästar säljs på nätet på en och samma gång är också sällsynt.

- Lördag den 23 mars kommer det att vara möjligt att ta en titt på hästarna, och många har redan meddelat sitt intresse. Det är en unik samling sportshästar. Mer än 300 personer har redan besökt vår hemsida och budat på onlineauktionen. Dessutom har toppryttare och hästuppfödare både från Danmark och utomlands kontaktat oss och visat intresse för att köpa hästarna, säger Finn Campen, direktör och auktionsägare på Campen Auktioner, i ett pressmeddelande.

Den som är intresserad av att köpa någon av de 46 hästarna kan alltså se dem i verkligheten den 23 mars, men den officiella onlineförsäljningen äger rum den 24 mars, då auktionen avslutas.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!