Ansvariga på City Gross ska förhöras av polisen

I somras polisanmäldes City Gross och Winefinder av Systembolaget sedan dagligvarukedjan börjat att sälja vin med sina färdiga matkassar. Nu ska ansvariga på City Gross förhöras av polis.

Polis ska nu höra ansvariga på City Gross efter att Systembolaget polisanmält företaget när de i somras började sälja vinpaket som hämtas ut i deras butiker. På City Gross är man förvånad över polisens agerande, men välkomnar en utredning.

– Vi känner oss trygga med upplägget, och vi menar att vi följer de regler som finns, säger Carola Grahn på City Gross i en intervju med TV4.

Annons

Det är kammaråklagare Christofer Ramkvist som skrivit ett direktiv till polisen om att förhör ska hållas. På så sätt hoppas han kunna få klarhet i vem som tolkat lagen bäst.

– Rättsläget är inte helt klart. Citygross har rimligen haft kontakt med en jurist som tolkat lagen och sagt att det här är okej. Håller jag med dem så lägger vi ner och håller jag med Systembolaget så går vi vidare, säger han.

Absurt av Systembolaget

Några förhör med Winefinder som även de polisanmäldes är inte planerade i dagsläget, men kan komma att bli aktuellt senare. Winefinders vd, Ole Nielsen, är däremot inte imponerad av hur det hela hanteras.

– Det blir lite absurt när Systembolaget går ut och polisanmäler, men inte berättar varför. Jag har ingen aning om vad vi är anklagade för, varken polisen eller Systembolaget vill berätta. Det enda skälet jag kan se är att man vill slå undan konkurrensen, säger han.

Om en dryg månad väntas kammaråklagare Christofer Ramkvist ta beslut om han ska gå vidare med fallet eller ej.

Källa: HD, TV4

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!