Apotea börjar med båtleveranser

Får draghjälp av nystartat bolag.

Sommartid är som bekant semestertider och antalet e-handlare som ändrar sina leveranser för att anpassa sig till semestrande svenskar, blir som det verkar allt fler.

Tidigare har vi bland annat berättat om hur MatHem kört ut matkassar i Stockholms skärgård med hjälp av motorbåtar.

Annons

LÄS ÄVEN:
MatHems midsommarsuccé - 3000 matkassar till skärgården
Mathem i skärgården - Båtarna i bruk alla dagar i veckan

Nystartat bolag skeppar för Apotea

Nu meddelar Apotea att de har ett liknande projekt på gång. Den som väljer att spendera några sommarveckor i Stockholms skärgård ska nämligen nu även kunna få apoteksvaror levererade med båtfrakt. 

Det hela sker i samarbete med företaget SwePelago, som tycks vara ett bolag som startades förra året och har specialiserat sig på just skärgårdsleveranser.

Apotea-leveranserna ska nu pågå alla dagar i veckan fram till den 15 augusti. Beställningarna ska kunna lägga fram till klockan 22 och därefter levereras med båt redan dagen efter.

- Vi vill skapa en bättre möjlighet för människor som befinner sig i skärgården, så att de kan få sina mediciner under sommaren. Vi är därför glada att nu kunna erbjuda våra kunder leveranser till båten eller sommarstugan, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Gratis frakt över 600 kronor

Enligt Apotea kommer Stockholms skärgård i år att besökas av hundratusentals båtägare och semesterfirare och båtleveranserna ska sträcka sig från norra Ljusterö, södra Värmdö och hela vägen ut till Sandhamn med omnejd. För den som beställer för över 600 kronor är frakten gratis, annars kostar en båtleverans 95 kronor.

Annons