Slut på vätskeersättning när Apotea slår värmerekord

50 000 sålda förpackningar i juli.

Värmeböljan under sommaren har inte bara orsakat bränder, utan även att många upplevt att de behöver vätskeersättning för att hålla sig på benen. Det ska ha gjort att just vätskeersättningsprodukter har sålt slut i många affärer och apotek.

35 000 fler än förra året

En aktör som tydligt har märkt av efterfrågan på produkterna, är nätapoteket Apotea.

Annons

- Vi har sålt två och en halv gånger mer vätskeersättning den här sommaren jämfört med den förra. Det gäller självklart inte bara oss utan alla som säljer vätskeersättning, vilket gör att leverantören har väldigt svårt att leverera, säger Apoteas vd Pär Svärdson till SVT Uppsala.

Närmare bestämt så har Apotea sålt 50 000 förpackningar med vätskeersättning hittills under juli månad i år, jämfört med juli månad förra året, då 15 000 förpackningar såldes.

Hjälper brandhärjade områden

Förutom att många privatpersoner efterfrågar vätskeersättningsprodukter, så har Apotea även, liksom bland andra MatHem och Jula, valt att bidra med sina produkter till de eldhärjade områdena.

- Vi har försökt sponsra till alla de olika brandhärdarna. De gör ett fantastiskt jobb. Det är inte bara Resorb, utan alltifrån myggmedel till brännskadeplåster och munskydd – allt möjligt, säger Pär Svärdson.

Nu hoppas han att mer vätskeersättning ska vara på väg från leverantören, men en del av detta kommer alltså att gå till de som bekämpar bränderna.

Han säger att de förhoppningsvis kan få in en ny leverans på fredag.

- Vi kommer att avsätta ett gäng av dem för att skicka till brandhärdarna. För det är ju inte helt otroligt att det kommer att fortsätta, säger Pär Svärdson.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!