Apotea snabbar på: Levererar samma dag – alla dagar

Pilotprojekt visade sig så framgångsrikt att det blir permanent.

Apoteas kunder i Stockholm ska kunna få sina varor levererade samma dag - alla dagar i veckan. För kunderna i Göteborg kommer det att gå nästan lika snabbt.

Samarbetar med Instabox

Detta är resultatet av det pilotprojekt som företaget gjort i Stockholmsområdet under sommaren. Testet gick ut på att kunderna skulle kunna e-handla sina varor och sedan få dem levererade samma dag, oavsett dag i veckan. Genom ett samarbete med logistikföretaget Instabox, kunde varorna levereras till paketskåp uppsatta bland annat i Pressbyråns, 7-Elevens, OKQ8:s och Coops butiker.

Annons

- För oss är det viktigt att våra kunder har stor valfrihet när de handlar hos oss. De ska kunna beställa när och var de vill, och även få varorna levererade på det sätt som passar dem bäst. Att vi tillsammans med Instabox nu kan leverera samma dag, alla dagar i veckan, känns som ett stort steg framåt vad gäller valfrihet och tillgänglighet, säger Apoteas VD Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Kan hämta fem gånger om dagen

Även i Göteborg, där Instabox också verkar, kommer kunderna att kunna nyttja möjligheten. Där kan den som beställer före lunch få sin leverans på morgonen dagen efter. Totalt har Instabox ett 50-tal paketskåp utplacerade, varav 40 finns i Stockholm och ett tiotal i Göteborg.

- Vår ambition är att vara det snabbaste och smidigaste leveransalternativet för e-handel. I dagsläget hämtar vi hos Apotea en eller två gånger varje dag. I framtiden kanske vi hämtar tre eller fem gånger om dagen hos en e-handlare av Apoteas storlek. Som logistikbolag är det vår uppgift att hjälpa våra kunder att ta marknadsandelar av fysisk handel genom att ständigt förbättra leveranserbjudandet, säger Alexis Priftis, vd på Instabox i pressmeddelandet.

Instabox erbjudande om att leverera samma dag i Stockholmsområdet gäller samtliga e-handlare som använder företaget som leveranspartner.

LÄS MER: Instabox om skåpsatsningen: “Användarna är jättenöjda”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!