Apotea storsatsar på miljövänliga leveranser

Företaget klimatkompenserar nu alla hemleveranser till kunderna.

Anton Johansson publicerade i fredags en artikel i ämnet frakt och leverans där han förklarade hur kunden bara bryr sig om leveransen. Han lyfte även nätapoteket Apotea som ett bra exempel på företag med många kundfokuserade leveransalternativ.

Det fanns samtidigt ett undantag där kunderna faktiskt kunde ta ställning till frakten, när det till exempel handlade om miljövänliga alternativ.

Annons

"Först med miljövänlig hemleverans"

Man skulle kunna tro att Apotea läst Antons debattartikel när de idag meddelar att de blir först med miljövänliga hemleveranser.

- Vi på Apotea har ett stort engagemang för ett hållbart samhälle. Vi ska inte bara erbjuda det största sortimentet till de bästa priserna. Vi vill också ta ansvar för miljön. Därför kommer samtliga hemleveranser till våra kunder i fortsättningen att ske miljövänligare, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Apotea erbjuder hemleverans till majoriteten av Sveriges befolkning och leveranserna kommer från och med maj månad vara 100 procent klimatkompenserade.

"Ska fortsätta begränsa miljöpåverkan"

E-handelsföretaget har tecknat ett avtal med Best Transport. En av de ledande transportörerna i Sverige på miljövänliga transporter. För den koldioxid som fordonen släpper ut kompenserar företaget ton för ton i samarbete med Tricorona Climate Partner.

- Genom att välja hemleverans kan kunderna vara trygga i att leveransen sker på ett hållbart sätt. Detta är bara ett första steg. Vi kommer fortsätta att arbeta med att begränsa vår miljöpåverkan, säger Pär Svärdson.

Annons