Apotea tar avrunda uppåt till nätet – hoppas fler ska bidra

"Kommer få ett stort genomslag".

Juletider innebär ofta att e-handlare förutom att sälja mer också försöker bidra mer till välgörenhet. E-handelsbranschen har genom åren fått se flera tjänster som ska göra det enklare att samla in pengar i samband med nätköp.

Nu meddelar Apotea att de tar ett koncept som varit populärt i fysiska butiker till nätet, nämligen att avrunda uppåt.

Annons
Annons

- Avrunda uppåt har varit en framgång i fysiska butiker under flera år. Nu lanseras den även på Internet av Apotea. Med en knapptryckning kan kunderna enkelt avrunda upp köpesumman i kassan, meddelar företaget i ett pressmeddelande.


Den nya knappen

Nätbutiken har i dagarna lanserat en knapp i sin e-handelskassa som enkelt ska låta kunderna avrunda köpesumman uppåt.

- Om man exempelvis handlar för 295 kronor kan man klicka på knappen och avrunda beloppet till 300 kronor innan man checkar ut, förklarar Apotea.

8 miljoner kronor

Det avrundade beloppet på 5 kronor går då till SOS Barnbyar, en organisation som Apotea ska ha varit huvudpartner för sedan 2015. Apoteas vd, Pär Svärdson, ska själv ha besökt flera barnbyar och han ska just nu befinna sig hos SOS Barnbyar i Bolivia.

- Det har blivit en stor del av vår företagskultur att bidra till att fler barn får en trygg uppväxt. Att avrunda uppåt i kassan när man handlar hos oss tror jag kommer få ett stort genomslag och förhoppningsvis göra skillnad för många barn i världen, säger Pär Svärdson.

Apotea ska hittills ha bidragit med 8 miljoner kronor till SOS Barnbyar.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!