Apoteksgruppen ska utveckla sin e-handel – internrekryterar

Han ska transformera bolaget.

Apoteksgruppen satsar mycket på tillväxt och utveckling inom företaget. I samband med det bildas en ny enhet som ska driva bolagets affärsutveckling framåt. Daniel Lindin, som senast haft rollen som tillförordnad sortiments- och inköpschef på Apoteksgruppen, internrekryteras och tar på sig rollen som affärsutvecklingschef. Han ska ansvara för den nya satsningen och kommer att fokusera på tjänsteutveckling och utveckling av Apoteksgruppens e-handel, kommande samarbeten och formatanpassning av befintliga apotek.

- Vi är inne i en expansiv fas och jag är övertygad om att Daniel med sin breda erfarenhet från detaljhandel och känsla för affärer kan bidra till en stark utveckling av vår verksamhet, säger Tony Johansson, vd på Apoteksgruppen, i ett pressmeddelande. 

Annons

Daniel är i grunden utbildad marknadsekonom och har erfarenhet av olika roller inom sortimentssegmentet som han har haft på företag som OK/Q8, ICA och Axfood. Innan han hamnade på Apoteksgruppen har han jobbat som konsult, både i eget företag och på Acando. 

- Det är otroligt spännande att få vara med och ta nästa steg på Apoteksgruppens resa, där vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande i både fysiska och digitala kanaler. Apoteksgruppens position som utmanare på den svenska apoteksmarknaden kombinerat med den transformation som branschen står inför är väldigt attraktivt ur ett affärsutvecklingsperspektiv, säger Daniel Lindin.

Han tillträder sin nya tjänst den första mars.

Annons