Apple vill köpa upp konkurrent till Pinterest

Mycket pekar på att Apple kommer att köpa upp det snabbt växande The Fancy, ett socialt nätverk som påminner en hel del om hajpade Pinterest. Vid ett köp skulle Apple få bättre möjligheter att öka inköpen bland de 400 miljoner kreditkortsinnehavare som i dagsläget använder musiktjänsten iTunes.

Enligt Business Insider ligger Apple i förhandlingar om att köpa upp det sociala nätverket The Fancy, en sajt som bland annat konkurrerar med Pinterest.

The Fancy är i likhet med Pinterest bland annat inriktat på att låta användarna göra listor av saker de är intresserade av, listor som sedan kan delas med andra användare, man kan också få rabatt på de saker som de gillar.

Annons

Omsätter 10 000 dollar dagligen

Företaget som har sitt säte i New York är betydligt mindre än sin rival, men har redan lyckats komma längre i processen att få användarna till att även köpa produkterna som listas på sidan.

The Fancy får också en provision på tio procent av varje köp, enligt uppgifter ska The Fancy omsätta uppemot 10 000 dollar per dag i försäljning. Något som gjort att många investerare intresserat sig för tjänsten

Varken Apple eller The Fancy har kommenterat eller bekräftat uppgifterna. Apple har inte gjort sig känt som storförvärvare av företag men har under senare tid bland annat köpt Chomp, en sökmotor för appar, samt onlinemusiktjänsten Lala.com och det digitala kartföretaget Placebase. Företag som då varit i samma uppstartsfas som The Fancy befinner sig i nu.

Hur mycket Apple sägs vara beredda att betala för The Fancy är oklart, men företaget har tidigare värderats till 100 miljoner dollar. The Fancy fick i fjol även in 10 miljoner dollar i riskkapital från företaget PPR, som bland annat ligger bakom Gucci.

Källa: Business Insider

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!