Årets Nätbutik avgjord – här är vinnarna

Dramatiken uteblev.

För fjärde året i rad kan Apotea titulera sig “Årets Nätbutik”. Det populära nätapoteket har nämligen ännu en gång fått flest röster i Prisjakts tävling, som under en månad låter konsumenterna rösta fram sina e-handelsfavoriter.

LÄS ÄVEN: Dags att rösta fram Årets Nätbutik 2017

Annons

- Det är fantastiskt roligt att Apotea vinner Årets Nätbutik även i år. Det bevisar att vi trots vår snabba tillväxt inte tappat vårt kundfokus utan fortsätter leverera en köpupplevelse av högsta kvalitet. Nu fortsätter utvecklingsarbetet så att vi har nöjdast kunder även nästa år, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

"Tradition att Apotea vinner"

Utöver huvudpriset Årets Nätbutik fick Apotea dessutom ta emot priset Årets Skönhet, samt ett extra pris för sin kundservice.

- Det börjar bli lite av en tradition att Apotea vinner Årets Nätbutik – något som visar att de har ett arbetssätt som kunderna uppskattar. En anledning till deras framgångar kan vara deras fokus på kundbemötande – vilket även i år resulterade i förstapris för Bäst Kundservice, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Och Pär Svärdsons framgångar i tävlingen tar inte slut där. Han kan nämligen även glädjas över priset för Årets Nykomling, som tilldelades jaktbutiken tillika Apoteagrannen Widforss.

LÄS ÄVEN: E-handelsprofiler gör om ny bransch - ska bli störst inom jakt

- Vi är verkligen stolta och ser vinsten som ett kvitto på att vår satsning på e-handel tagits emot väl av våra kunder. Utmärkelsen är även en trygghet för nya potentiella kunder som vill hitta en butik som levererar kvalitativ kundupplevelse online, säger Filip Karlander, vd på Widforss.

Alla butiker som finns listade på prisjämförelsesajten Prisjakt ingår i tävlingen, vilket innebar att konsumenterna i år kunde rösta på över 5 000 butiker. Tävlingen ska totalt ha dragit in 111 300 röster.

Inet, CDON och Sportamore bland vinnarna

Utöver ovan nämnda kategorier finns ett antal underkategorier. Vilka som tog hem alla priser framgår i listan nedan:

Annons

Årets Nätbutik 2017 – Apotea
Årets Kundservice – Apotea
Årets Skönhet – Apotea
Årets Onlinevaruhus – Webhallen
Datorer och mobilt – Inet
Film och spel – CDON
Hem, trädgård och vitvaror – Hylte Jakt och Lantman
Leksaker, barn och baby – Babyland
Ljud, bild och foto – Mediamarkt
Möbler och heminredning – IKEA
Skor, kläder och accessoarer – Smilebutiken
Sport, hälsa och fritid – Sportamore
Bil och garage – Däck365
Årets nykomling - Widforss

Priset för Årets Nätbutik går till det företag som har fått flest röster totalt sett, och för att utses till Årets Nykomling måste man ha listats hos Prisjakt efter den 15 oktober 2016. För att räknas som ett onlinevaruhus måste det finnas en viss bredd i e-handlarens sortiment, och priset för Årets Kundservice baseras delvis på de omdömen företaget har fått på Prisjakt.

Annons