Årets e-handelsraketer listade från 0 till 100

Villbada och Delitea med i toppen.

Förra våren kunde vi med hjälp av Ehandelsindex lista de snabbast växande e-handelsraketerna just då. Cocopanda, Grand Frank och Matsmart hamnade i topp.

LÄS ÄVEN: De 50 snabbast växande e-handlarna

Annons

Nu har Payson gjort en liknande lista, fast med årets siffror. Payson hämtar dock sina uppgifter från Allabolag.se och enligt deras lista över “Sveriges e-handelsraketer 2018”, så är det helt andra bolag som nu leder ligan.

Eftersom procentuell tillväxt tenderar att premiera bolag som gått från en låg omsättning till en betydligt högre sådan, är det också lättare för nystartade bolag att ta sig in på listan. Det är också precis vad som tycks ha hänt. I topp på Paysons lista hittar vi Dunderwool.com, som säljer produkter som är gjorda av svenskt ull. Detta företag ska ha växt med 11 300 procent på ett år.

Från 2 till 228 tusen på ett år

Det kan förstås låta väldigt mycket, men företaget har gått från en försumbar omsättning på 2000 kr under 2016 till en något högre dito på 228 000 kronor under 2017. Många av de andra bolagen i listans topp har en liknande utveckling och få av de högst placerade bolagen är till synes särskilt kända inom e-handelssvängen - än så länge.

Några undantag finns förstås. På plats nummer tio finner vi Villbada.se, som vi på Ehandel.se rapporterat om flera gånger. Bolaget ska ha ökat med 1762 procent och har nu en omsättning på drygt 2,4 miljoner, vilket är betydligt mer än 2016 års 131 000 kronor. På samma sätt hittar vi på plats nummer 12 Pär Svärdsons projekt Delitea, som säljer torrvaror. Deliteas omsättning ska ha ökat med 1394 procent under perioden, vilket motsvarar att företaget gått från 533 000 kronor till drygt 7,9 miljoner i omsättning.

Helt klart är i alla fall att Sverige har många kraftigt växande e-handelsföretag och på Payson har man en teori om vad det kan bero på.

- En av de stora fördelarna med att starta e-handel är att det i dag är så enkelt. Tröskeln är väldigt låg jämfört med att starta en fysisk butik. Allt du egentligen behöver är en dator och en bra affärsidé, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson, i ett pressmeddelande.

Listans 1-10

1. Dunderwool.se

2. Welldays.se

Annons

3. Pappilly.com

4. Sweshoreexhaust.com

5. Doggyamore.com

6. Uppflyer.com

7. Fnltrading.se

8. Mysnaxbox.com

9. Myst.gr

10. Villbada.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!