Asos missade miljardmålet efter sommarens brand

Den brittiska modehandlaren på nätet, Asos, hade som mål att nå en omsättning på 1 miljard pund. Men när man i veckan släppte siffrorna för det brutna räkenskapsåret, som slutade 31 augusti, stod det klart att man missat det. Främst tack vare den brand som stoppade upp verksamheten i juni månad.

E-handlaren Asos släppte under gårdagen sin bokslutsrapport. Här kan man konstatera att försäljningen ökade med 15 procent under det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal till 240 miljoner pund.

Sett till helåret ökade försäljningen med 27 procent till 975 miljoner pund, något som gjorde att man missade sitt uppsatta mål på 1 miljard pund. Att man missade att nå 1 miljard i omsättning ska till stor del bero på den brand som bröt ut vid huvudlagret tidigare i somras.

Annons

Den brittiska e-handlaren Asos tvingades då stänga ner försäljningen på sin sajt, något som ska ha resulterat i förlorade intäkter runt 25-30 miljoner pund.

Tar sats mot nästa mål

Modehandlaren lyckades dock återhämta sig tämligen fort efter branden som mycket väl kunde ha blivit en större katastrof. Och nu siktar man vidare på nästa stora mål. Att nå en omsättning på 2,5 miljarder pund.

– Vi är fortsatt fokuserade på det långsiktiga målet för ASOS, att nå 2,5 miljarder i försäljning som vår nästa anhalt, säger Asos vd, Nick Robertsson.Källa: Internet Retailing

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!