Asos ska bli en storlek större med nytt lager

I sommar tar den brittiska e-handelsjätten Asos över konkurrenten Zalandos lager utanför Berlin. Härifrån ska man serva sina kunder i Tyskland men även nyckelmarknader som Skandinavien och Frankrike.

Asos berättade nyligen om sitt mål att nå en årlig omsättning på mer än 2,5 miljarder pund. För att nå dit har e-handlaren investerat stora summor i bland annat logistik, leverans och distributionscentraler.

En av dessa centraler är den i Grossbeeren utanför Berlin som man tar över från konkurrenten Zalando. Lagret är tänkt att öppnas i juli och härifrån ska man serva kunderna i Tyskland med snabbare leveranser.

Annons

Ny samarbetspartner

Tyskland är Asos snabbast växande marknad och väntas nå en omsättning på 200 miljoner euro i år. Sedan tidigare har man även kontor, redaktion och pr-funktioner i Berlin så ett lager i närheten känns som ett naturligt steg.

Man har även slutit ett strategiskt samarbetsavtal med Docdata. En stor europeisk aktör inom bland annat e-handel och logistik som kommer att ta hand om Asos e-handelslager i Grossbeeren.

Men lagret är inte enbart tänkt för den tyska marknaden. Asos satsar stort på hela Europa och bland annat Skandinavien och Frankrike, är två andra viktiga nyckelmarknader som kommer att servas därifrån.

Källa: Press, Habit

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!