Axfood-företag får ny VD

Jonas Ragnhage återvänder till koncernen.

Matföretaget Eurocash, som sedan januari i år ägs gemensamt av svenska Axfood och norska Norgesgruppen, får en ny VD.

- Jag är glad över att kunna presentera Jonas Ragnhage som ny VD för Eurocash. Med sin långa och breda erfarenhet från dagligvarubranschen och Axfood är han helt rätt person att leda företaget, säger bolagets styrelseordförande Thomas Evertsson i ett pressmeddelande.

Annons

Återvänder till Axfood 

Och för Jonas Ragnhage innebär den nya posten en återkomst till Axfoodkoncernen, där han tidigare bland annat varit driftchef på Hemköp och affärsområdeschef på Dagab. Efter att ha lämnat Axfood för Falkenberg Seafood, kommer han nu alltså tillbaka i september då han tillträder sin nya post.

- Med nya starka ägare är Eurocash väl rustat för framtiden och jag ser fram emot att i mitt uppdrag som VD få bidra till fortsatta framgångar, säger Jonas Ragnhage.

Ännu ingen e-handel för Eurocash

Eurocash har 7 butiker i Sverige, men som ligger nära den norska gränsen så att norska kunder ska kunna åka över och handla. Detta är orsaken till att företaget ägs av de båda svenska och norska matjättarna tillsammans. Norgesgruppen har, precis som Axfood, på senaste tiden satsat allt mer på e-handel och tre av deras matvarukedjor säljer nu mat på nätet.

Hittills har satsningarna inte nått Eurocash, och hur det blir med den saken framöver återstår att se.

Annons