Axfood köper Middagsfrid

Tar ännu ett steg mot att på allvar konkurrera på nätmatsmarknaden.

Axfoodkoncernen förvärvar ytterligare ett nätmatsbolag. I vintras köpte matjätten upp Mat.se och nu är det Middagsfrids tur att bli en del av koncernen. Förvärvet sker genom att Matse Holding AB, numera alltså dotterbolag till Axfood, blir hundraprocentig ägare i Middagsfrid.

- Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund, säger Axfoods ganska nytillträdde VD Klas Balkow i ett pressmeddelande under tisdagseftermiddagen.

Annons

Var först i världen med färdiga matkassar

Middagsfrid är i ordets sanna mening en riktig pionjär på nätmat. När de grundades av Kicki Theander 2007 var de först i världen med färdigplanerade matkassar och tillhörande recept som levererades till kunderna direkt i dörren.

Theander är nu nöjd med att hennes livsverk får nya ägare.

- Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare, med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i.

Lämnar över vd-posten

Själv kommer hon dock inte lämna Middagsfrid, utan blir kvar som ansvarig för affärsutveckling och PR. Vd-posten överlät hon dock till Mikael Sahlsten från och med i måndags.

Idag har bolaget hunnit få ett 20-tal anställda och levererar enligt Axfood matkassar till kunder på runt 300 orter runtom i landet. Omsättningen i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor.

“Rätt strategi för att växa på nätet”

Axfood samarbetar redan tidigare med Middagsfrid, vilket gör att köpet känns naturligt, enligt Klas Balkow.

- Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid då vi bland annat packar och leverar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln, säger han.

"Ett perfekt komplement"

Även Mat.se:s VD Måns Danielsson, säger att Middagsfrid kommer att bli ett bra komplement i “familjen”.

Annons

- Middagsfrid är ett perfekt komplement till vår nuvarande verksamhet i Mat.se. Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens när det gäller färdiga middagslösningar, säger han.

Middagsfrid kommer att behålla sitt eget namn och fortsätta med sin vanliga verksamhet.

Annons