Axfoods nya rekord – E-handel växte med 37 procent

Enligt färska siffror.

I dag släppte dagligvarubolaget Axfood nya siffror för andra kvartalet i år. Koncernen bildades år 2000 och äger bland andra matvarubutikerna Willys och Hemköp samt e-handeln Mat.se. De är också delägare i lågpriskedjan Eurocash, restaurangen Urban Deli och nätapoteket Apohem. 

Axfood-koncernens e-handel slog rekord och omsatte totalt 322 miljoner kronor jämfört med 235 miljoner kronor för samma period förra året.

Annons

- Vår omsättningstillväxt om 6,7 procent är ett kvitto på att våra olika matkoncept befäster en redan stark ställning inom respektive segment. Men den positiva tillväxten finns även online, där vi växte med hela 37 procent, säger koncernchef och vd Klas Balkow.

För andra kvartalet i år omsatte Axfood 13 miljoner kronor jämfört med 12,2 miljoner kronor för samma period förra året, vilket var en ökning med 6,7 procent. Rörelseresultatet uppgick till 601 miljoner kronor, jämfört med förra årets resultat på 545 miljoner, en ökning med 10,2 procent. 

Enligt rapporten satsar koncernen på nya investeringar i det egna bolaget, så som matvarubutiken Hemköp. 

- Vi har ökat ägandet i Urban Deli och satsar på att utveckla erbjudandet, samt bygger upp verksamheten och breddar sortimentet inom nätapoteket Apohem, säger Klas Balkow. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!