B2B-jätten satsar på robotlager

22 000 kvadratmeter logistikanläggning.

Yrkesklädershandlaren Fristads Kansas Group har sedan en tid tillbaka en egen nätbutik, Fristads.com, som i takt med e-handelns tillväxt står för en allt större del av försäljningen. Koncernen meddelande under förra året att de därför hade bestämt sig för att genomföra en storsatsning på sin e-handelslogistik.

LÄS ÄVEN: Miljardbolag slutar med TPL - bygger lager på 18 000 kvm

Annons

I juni 2018 började bolaget att bygga en anläggning på 18 000 kvadratmeter i Viaredsområdet utanför Borås. Med den nya anläggningen ska Fristad hantera hela sin lagerhållning inklusive plock och pack. Tanken är att ledtider ska kortas och leveransflöden effektiviseras. 

- Genom att insourca och automatisera kommer vi att öka kontrollen över våra flöden, korta ledtiderna och minska logistikkostnaderna. Anläggningen är en offensiv satsning som betyder mycket för vår fortsatta tillväxtresa, säger Anders Hülse, vd för Fristads, i ett pressmeddelande. 

Logistikanläggningen som nu ska utökas, blir istället cirka 22 000 kvadratmeter och ska utrustas med robotsystemet AutoStore. Robotsystemet kommer att bestå av 105 000 lådor, bansystem, ett manuellt pallager, en avdelning för hängande kläder samt en avdelning för tilläggstjänster. Dessa kommer att bestå av bland annat olika anpassningar, brodyrer, loggor m.m. och IT-lösningar från Swisslog.

Allt planeras vara klart under 2019 och då ska den nya anläggningen även rymma kontor och koncernens huvudkontor förutom lagerlogistiken.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!