BGA Foto slog 50 miljoner i omsättning

E-handeln växte mest.

BGA Fotobutik har den senaste tiden varit på en ordentlig expansionsresa och man har tagit Gävleföretaget in på flera nya marknader. Företaget finns nu i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Tyskland och i slutet av förra året nådde man kund nummer 100 000 i nätbutiken.

LÄS ÄVEN: BGA Fotobutik nådde kund nummer 100 000

Annons
Annons

E-handeln ökade med 57%

Nu har årsredovisningen landat för moderbolaget och den visar en fin tillväxt på runt 30 procent under fjolåret. Omsättningen växte från 39,6 miljoner 2016 till strax över 51 miljoner kronor 2017. Enligt företagets vd, Björn Andersson, så var det under förra året fullt fokus på tillväxt.

- Vi valde att helt fokusera på tillväxt under fjolåret. Bakom siffrorna visar e-handeln ännu högre tillväxt och landade på plus 57 procent, säger Björn Andersson till Ehandel.se.

Lönsamheten tillbaka i år

Men smakar det så kostar det och företaget, som tidigare varit lönsamt, får se sitt resultat för året sjunka till minus 1,46 miljoner kronor.

- Det är dock ett enskilt år vi gjorde denna satsning. Då vi inte har externt kapital i ryggen måste vi sänka tempot lite. I år väljer vi mer att fokusera på bra tillväxt med lönsamhet, istället för att springa på alla bollar. Tillväxten för hela bolaget ligger hittills i år på 25 procent och vi ska visa ett positivt resultat när året är slut, konstaterar Björn Andersson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!