BGA Fotobutik får Alexandra Bengtsson som marknadsproffs

Och nu får företaget ett nytt huvudkontor i Göteborg - dit ytterligare två personer ska rekryteras.

När BGA Fotobutik i somras började satsa på influencers och sociala medier, gav det snabbt resultat. Faktiskt så bra att företaget nu har beslutat sig för att permanenta satsningen. Och fortsatt ansvarig för projektet blir e-handelsprofilen Alexandra Bengtsson.

- I somras bestämde jag och Björn oss för att göra en satsning på influencers som kanal för just poster-delen i sortimentet. Vi körde projektet i några veckor och kunde se att försäljningen av posters hade en stor markant ökning, därför ska vi nu köra helhjärtat på strategin och applicera det på hela sortimentet - inte bara posters, berättar hon i ett pressmeddelande.

Annons

Får nytt huvudkontor söderöver

Influencers och sociala medier kommer nu att bli lika viktigt för företaget som SEM och SEO varit tidigare. Men nysatsningen innebär också en annan stor förändring.

Trots att BGA Fotobutik inte gjort någon hemlighet av att de är närmast patriotiska när det gäller hemorten Gävle, så får företaget nu en stationering även söderut. Ett nytt kontor i Göteborg ska nämligen fungera som högkvarter nummer två.

- Det finns många fördelar med att öppna kontor i Göteborg. Det är lättare att rekrytera personal och nära till e-handelsutbildningar. Men jag tror också att det är bättre för en marknadsavdelning som ska jobba på detta sättet, att ha ett nära geografiskt läge, säger Alexandra Bengtsson.

Fler nyrekryteringar på gång

Efter att ha lett den tillfälliga satsningen blir hon nu alltså permanent anställd för uppgiften - och fler rekryteringar ska det bli framöver. Under nästa år ska företaget anställa en person på heltid för att satsa på influencers och SEO i Tyskland. Redan i november börjar dessutom en ny webbredaktör. Båda nyrekryteringarna kommer att vara stationerade i Göteborg.

- Vi är ett extremt bra gäng på BGA nu och att öppna ett nytt kontor kommer bara hjälpa oss att lyfta ännu högre och på kortare tid. Det är svårare att anställa och få personer att flytta till Gävle - då får man vara flexibel och öppna kontor på plats istället, säger Björn Andersson, VD på BGA Fotobutik.

Annons