BGA Fotobutik satsar på omnikanal i Norge

Efter en lyckad nätlansering expanderar man nu fysiskt.

BGA Fotobutik, med bas i Gävle, expanderar som bara den. Företaget har siktet inställt på Europa med kommande e-handelslanseringar i Tyskland och Österrike. I början av oktober i år tog man klivet in i Finland efter att förra året ha gått in i Norge.

Norge står nu åter på agendan då nätbutiken som företaget öppnat där går mycket bra.

Annons

E-handelns framgång visar vägen

Försäljningen i Norge har ökat med närmare 100 procent vilket har lett till att BGA Fotobutik nu väljer att gå omnikanal även i Norge. I Sverige har man redan ett flertal butiker.

- Vi ser verkligen fram emot att komma in på den norska marknaden rent fysiskt med en ny, fräsch butik. Webbshopens framgång visar att det finns en efterfrågan på vårt stora sortiment, säger VD:n Björn Andersson och fortsätter:

- En fysisk butik i Oslo ger oss också möjligheten att kunna erbjuda våra norska kunder att hämta ut sin beställning direkt i butik, och därmed slippa fraktkostnaden. Den tjänsten är otroligt populär här i Sverige, och efterfrågas också i Norge.

Den fysiska butiken öppnar ungefär ett år efter nätlanseringen i landet och den 2 december är det dags för den fysiska premiären. Nätbutiken kommer utöver click & collect-funktion även att erbjuda lagersaldon på varorna i Oslo-butiken.

Expansionen kräver fler anställda

Utöver butiken i Oslo står som sagt två nätlanseringar på tur i Tyskland och Österrike. Den aggressiva expansionen kräver förstås mer personal och Gävle kan vänta sig en del nyanställningar framöver.

- För att möta upp den ökande efterfrågan på våra produkter och tjänster, kommer vi att behöva nyanställa här i Gävle under 2017. Vår expansion skapar flera arbetstillfällen, vilket är väldigt positivt för företaget, säger Björn Andersson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!