Inspirerades av läkarappar – Babyface släpper ny videotjänst

"Är otroligt taggade".

Efter ett par år av stadig tillväxt och lönsamhet kunde vi för något år sedan meddela att e-handelsföretaget Babyface hade kommit över 20 miljoner kronor i omsättning.

LÄS ÄVEN: Trots stenhård konkurrens - Babyface slog 20 miljoner

Annons

Under det nästföljande verksamhetsåret gick det dock i motsatt riktning för Babyface, som säljer skönhetsprodukter med särskild inriktning på hudvård. Företaget tappade 26 procent av sin omsättning och landade på 15,3 miljoner kronor. Samtidigt vände de svarta siffrorna till ett resultat på minus 1,4 miljoner kronor.

- Vi hade en Google-konsult som raserade vårt konto fullständigt, men det är nu återuppbyggt och omsättningen är återställd och bättre än tidigare, skriver Babyface vd Tindra Ramsin i ett mejl till Ehandel.se. 

Ville skilja sig från konkurrenterna

Nu lanserar företaget - vars resultat ska ha berott på investeringar i medieutrymme - en ny tjänst som ska bidra till att vidareutveckla företaget. Det handlar om videokonsultationer för kunder som vill ha hjälp med att välja rätt produkter. Enligt Tindra Ramsin är företaget först ut i hudvårdsbranschen med det här konceptet.

- Vi har funderat en tid över alla de hudtest som lanserats på marknaden. Eftersom vi inte har upplevt dem som kompletta underlag för en bra produktrådgivning har vi valt att inte gå på samma linje. Istället ville vi hitta någonting där våra kunder inte bara besvarar frågor om hur han eller hon upplever sin hud, utan där vi även kan ställa motfrågor och diskutera oss fram till vilka produkter som kan passa kunden bäst, berättar hon för Ehandel.se.

Babyface ville heller inte följa i branschkollegornas fotspår, utan istället lansera något som hade potential att definiera bolaget och dess service till kunderna.

- De olika läkar- och veterinärapparna inspirerade oss att bli först ut i branschen med hudvårdskonsultationer via videochatt. På så sätt kan vi vara lyhörda för våra kunders önskemål, tankar och mål när det kommer till hudvården.

Hudterapeut redo för uppföljning 

Den som vill använda sig av Babyface konsultationer får boka in sig via företagets hemsida och därefter göra ett hudtest som företaget kan analysera. Sedan kan kunden ansluta sig till ett videomöte där hon eller han får analyser och råd om en lämplig hudvårdsrutin.

Efter mötet finns en hudterapeut tillgänglig för uppföljning och support via chatt, mejl eller telefon.

Annons

Har ni hunnit få någon respons på tjänsten från kunderna?

- Både kunderna och vi är otroligt taggade på detta, framför allt ser vi fram emot att komma våra kunder närmare och att höja vår service ytterligare, säger Tindra Ramsin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!