Babyshop väntade inte: Lekmer vände direkt till vinst

Från förlust till vinst på någon månad.

Babyshop köpte nätbutiken Lekmer av Qliro Group i juni i år. Förlusttyngda Lekmer värderades endast till 90 miljoner i affären, trots att bolaget omsätter runt en halv miljard. En del av problemen med Lekmer handlade om höga lagerkostnader och ett automatiserat lager i Arlandastad som inte fungerade som det var tänkt.

LÄS ÄVEN: Babyshop köper Lekmer

Annons

“En bråkdel av kostnaden i Arlandastad”

Det första Babyshop verkar ha gjort är att ha flyttat lagret, till sin egen automatiserade lagerlösning i Jönköping.

LÄS ÄVEN: Babyshop nästa e-handlare att omfamna robotlager

- Vi flyttade Lekmers lager från Arlandastad ner till vår automatisering till Jönköping och det var helt överflyttat redan tio veckor efter vi tog över bolaget. Trots den snabba integrationen så har det gått över förväntan och logistiken fungerar riktigt bra till en bråkdel av kostnaden i Arlandastad, säger Marcus Tagesson, VD på The Babyshop Group.

"Från förlust till vinst under första månaden"

Denna åtgärd är förstås inte den enda som Babyshop vidtagit hos Lekmer, men redan nu kan bolaget meddela att man vänt Lekmer till vinst.

- Vi vände bolaget från förlust till vinst under första månaden med full verksamhet i vårt automatiserade lager i Jönköping. Det är ett riktigt lagarbete där mentaliteten att inget är omöjligt har visat sig stämma.

Kan ni delge några siffror?

- Inga mer siffror just nu tyvärr, meddelar Marcus Tagesson.

Samtidigt som integrationsarbetet har pågått meddelar företaget att man slagit nya rekord och under Black Week hade hela e-handelsgruppen närmare 120 000 inkommande order.

Annons

- Vi står väl rustade för kommande rekorddagar och vi kunde inte haft en bättre start på julhandeln än så här, avslutar Marcus Tagesson.

Annons