DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Back to basics när Emeet-succén intog Danmark

Samtalen i fokus på Emeets danska premiär.

Efter att ha vuxit till något av en årlig succéparad i Sverige, och avverkat två välbesökta konferenser i Finland, var det under gårdagen dags för Ehandel.se:s e-handelsevent Emeet att göra sitt första besök i Danmark.

Platsen för dagen var Microsofts lokaler i Kongens Lyngby, som ligger i utkanten av Köpenhamn. Och när gridden var uppsatt och wienerbröden var inköpta, så var det till slut dags att kicka igång dagen.

Annons

Kim Bruno-Lindby från Dansk industri gästspelade på Emeet

Ehandel.dk äntligen live

Och vilken dag det blev! Vi hann bland annat med att lansera Ehandel.dk, som är den senaste nyhetssajten i vårt numera nordiska mediehus. Tanken är att sidan ska täcka allt om dansk och nordisk e-handel, så gå gärna in och ta en titt, om du inte redan har gjort det. Efter att undertecknad tillsammans med vår vd Michael Wictor hade fått säga några ord om våra senaste satsningar, fick vår tillfällige kollega Kim Bruno-Lindby från branschorganisationen Dansk Industri ta över och gå igenom dagens viktigaste punkter på danska.

Inget besök i Danmark utan minst ett wienerbröd

Under dagen följde sedan ett späckat schema med sessioner på danska, svenska och engelska. De handlade om allt från kundservice och att skapa bra innehåll till hur man bäst löser försäljning till Norge. Och givetvis hade danskarna - vars kunder gärna vänder sig utomlands för att e-handla - en hel del att säga om Amazon.

Hur ska man tänka med Amazon?

En session handlade om hur man bäst lägger upp en strategi för att sälja på Amazon, och vad man kan förvänta sig att försäljning hos marknadsplatsen leder till. En e-handlare berättade till exempel att försäljningen på Amazon i England i deras fall hade resulterat i att fler order trillade in från Sydeuropa. Det höjdes också ett varningens finger för att vara inställd på att tidigt tjäna pengar på sin försäljning på Amazon. I början handlar det snarare om att bygga upp volym, löd tipsen.

Välfyllda sessioner där alla fick en chans att komma till tals

Gårdagens Emeet bjöd på lite färre deltagare än vanligt, men enligt många av dem som var på plats hade det fördelen att fler vågade ta för sig och delta i diskussionerna. En av dem som gästade eventet var den svenska e-handelsprofilen Sixten Engström, som menade att nätverkandet kan bli bättre när man lättare får en uppfattning om vilka som är på plats.

Emeet betyder möten med både gamla och nya bekanta

Annons

Samtalen i fokus

Och om det är något Emeet handlar om så är det ju samtalen som helst ska bli så många och så bra som möjligt, och mer bestämt att man ska "dare to share". Och när det kommer till att våga, så kan vi nog alla lära oss av Danmark, där befolkningen e-handlar mer per person än någon annanstans i Norden.


Kvällens Emeet-middag gick av stapeln på hotellet Scandic Kødbyen i centrala Köpenhamn, där underhållningen levererades av den danska komikern Morten Kirk Korsgaard

"Mange tak" för den här gången. Vi ses igen nästa år!

SE ÄVEN: Bästa bilderna från Emeet Danmark!

Annons