Bagaren och Kocken köper upp stor dansk e-handel

"Nu får vi en stark postion även i Danmark".

Den svenska nätbutiken Bagaren och Kocken gör sitt första förvärv efter att blivit helägda av Egmont Publishing. Bara några dagar efter att Egmont köpt ut grundarna till Bagaren och Kocken så köper man nu den danska e-handelsverksamheten GoShopping. En verksamhet som ska ha en ledande position inom köksutrustning och robotar till hemmet.

LÄS ÄVEN: Egmont lägger miljonbelopp på Bagaren och Kocken

Annons

I köpet ingår bland annat webbutiken KitchenOne. I samband med förvärvet så blir grundarna av GoShopping även delägare i Bagaren och Kocken. Kasper Witt, som är en av tre ägare i den danskbaserade verksamheten, ser stora potentiella synergieffekter med Bagaren och Kocken:

- Vi stärker våra möjligheter och vår position på marknaden. Vår ambition är att vara den största aktören i Norden – och har nu kommit en bra bit på vägen. Samtidigt får vi glädje av Egmonts styrka och kunskap inom området, säger Kasper Witt, delägare av GoShopping, i ett pressmeddelande.

Kommer omsätta 400 miljoner

Robert Henricson, Bagaren och Kockens nya VD, ser samtidigt "fantastiska möjligheter" för de båda bolagen:

- Vi har redan en stark position i Sverige och Norge – nu får vi det även i Danmark. Genom Bagaren och Kocken är vi kända för vår expertis inom köksområdet – och genom samgåendet får vi in kompetenser som gör oss ännu bättre och starkare, säger Robert Henricson.

LÄS ÄVEN: Grundaren lämnar över VD-stolen på Bagaren & Kocken

Under 2017 förväntas GoShopping omsätta drygt 185 miljoner kronor och tillsammans med Bagaren och Kocken bör då omsättningen landa på totalt 400 miljoner för de sammanslagna verksamheterna.

- Detta är ett strategiskt utvalt område för oss. Vi ska ha den ledande online-positionen i Norden, och detta är ett bra steg på vägen för att uppnå denna målsättning, Cato Broberg, ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing.

Annons
Annons