Begagnat är Amazons nya bransch

Egen certifiering ska säkerställa att gamla produkter känns som nya.

Det amerikanska e-handelsundret Amazon ger sig in i ännu en bransch - nämligen den som eBay tidigare varit stora på; second hand-branschen.

“Namnet är rätt så smart”

Enligt nättidningen Tamebay ska den nya tjänsten ha fått namnet Amazon Renewed, vilket också ska vara en markering om att det inte ska vara skräp som säljs.

Annons

- Namnet är rätt så smart. Varför kalla det “refurbished” eller “second hand”, när du kan kalla det reNEWed? Det här är Amazons sätt att redan från början försäkra kunderna om att de inte kommer att få köpa skräp, utan kvalitetsprodukter som kommer att ha testats och certifierats för att fungera och se ut som som nya, skriver tidningen bland annat.

De produkter som köps via sidan ska omfattas av ett års garanti för den som handlar från EU och 90 dagar för den som handlar från USA. Priserna uppges även vara “attraktiva”, jämfört med att köpa helt nya grejer.

Särskild certifiering skapas

Varorna det handlar om ska bland annat vara returprodukter som kunder som handlat och sedan skickat tillbaka. Enligt Tamebay ska Amazon ha uppgett att de säljare som e-handelsjätten nu ska samarbeta med, ska kunna sälja sina varor som “certifierade, renoverade produkter” på den nya marknadsplatsen. Kravet är dock att dessa ska hålla “en hög kvalitet- och prestationsnivå”.

De flesta produkterna som säljs på Renewd är datorer, hemelektronik, klockor, spel och mobiler. Men med tanke på de höga kraven som Amazon ställer på säljarna, tror tidningen inte att det är troligt att mindre säljare kommer att kunna ta sig in i systemet.

Annons