Bemz förstärker styrelsen – tar in Lexingtons grundare

Gör VD:n Niklas Jarl sällskap i resan mot fortsatt tillväxt.

Tidigare i år kom nyheten att Lekmer-grundaren Niklas Jarl lämnade Qliro-koncernen för att istället bli VD för Bemz, som omsätter mångmiljonbelopp på att sälja textilöverdrag som är anpassade för Ikea:s möbler.

Nu får han sällskap i ledningen av Kristina Lindhe, som är VD och grundare för varumärket Lexington. Hon blir ny ledamot i Bemz styrelse, meddelar Bemz i ett pressmeddelande.

Annons

- Bemz är ett spännande företag inom e-handel. Jag ser fram emot att kunna bidra i styrelsen, med min erfarenhet av varumärkesbyggande och internationell handel. Bemz står inför en spännande och expansiv fas och min kompetens kompletterar det stora kunnande om e-handel som redan finns i styrelsen och bolaget. Det är också extra roligt att vara med och bidra till utvecklingen av ett bolag startat av en kvinnlig entreprenör. Bemz har stor potential, och det ska bli spännande att vara med på den här resan, säger hon i en kommentar.

"Gedigen erfarenhet som framgångsrik entreprenör"

Förra året omsatte Bemz 53 miljoner kronor, och företaget har nu över 25 medarbetare och försäljning i totalt 42 länder. Den senaste förstärkningen av styrelsen är, precis som rekryteringen av Niklas Jarl, tänkt att bidra till företagets fortsatta tillväxt.

- Jag är mycket glad över att välkomna Kristina till Bemz styrelse. Kristina har en gedigen erfarenhet som framgångsrik entreprenör och grundare till Lexington som expanderat på en global marknad. Dessutom kommer Kristinas långa branscherfarenhet och kompetens inom design och marknadsföring att bli värdefulla för Bemz framtida expansion, säger Jerker Adeberg, Bemz styrelseordförande.

Bemz grundades av Lesley Pennington 2005 efter att hon själv varit på jakt efter ett nytt överdrag till en Ikea-soffa.

LÄS ÄVEN: Me-commerce är det nya e-commerce för Bemz - exklusiv intervju med Lesley Pennington

 

Annons