Best Transport levererar till framtidens brevlådor

Apotea blir pilotkund.

I slutet av förra året kunde vi avslöja att Bring satsade på Qlocx smarta leveranslådor. Företaget Qlocx jobbar med olika former av “uppkopplade leveransutrymmen”. Detta innefattar bland annat speciella leveransboxar som ställs utanför villor. Leveransboxar med digitala lås som öppnas med till exempel en mobiltelefon.

Qlocx teknik kan dock lika väl användas på olika former av rum, till exempel ett förrådsutrymme eller ett cykelrum. Häromdagen avslöjades även en stor satsning på uppkopplade paketboxar i samarbete med företaget Dinbox.

Annons

I dag meddelar fraktuppstickaren Best Transport att även de valt att omfamna Qlocx system. Tillsammans ska företagen ta nästa steg mot “framtidens hemleverans”.

- Vi anser att det är extremt viktigt att följa all utveckling kring leveranser till privatpersoner. Att erbjuda alternativa och flexibla leveransmetoder till mottagaren är något som ständigt är på vår agenda. Vi är stolta över att vara med att driva utvecklingen som underlättar vardagen för slutkonsumenten, säger Jimmy Swalén, affärsutvecklare på Best Transport, i ett pressmeddelande.

Qlocx leveransboxar ska ersätta den traditionella brevlådan och möjliggör alltså att mottagaren kan ta emot paket utan att vara hemma. Precis som vanligt när det gäller digitala lås så får fraktbolaget en engångsnyckel till lådan när de ska lämna av ett paket.

"Ett steg i rätt riktning"

I dagsläget ska det finnas 780 testmottagare i Stockholms län. Qlocx räknar dock med att nå 10 000 anslutna mottagare inom två år, och nu vid årsskiftet ska en större lansering ske.

- Inför en bred lansering som beräknas till årsskiftet, är huvudfokus att utöka räckvidden där samarbetet med Best Transport är ett väldigt viktigt steg. Det innebär att vi kan leverera ett värde för fler konsumenter och jag vet av egen erfarenhet att Best Transport är snabba, smidiga och pålitliga, säger Christian Åsheim, VD för Qlocx.

E-handlaren Apotea, som är kända för att prova nya saker på logistikfronten, kommer i det nya samarbetet bli pilotkund till Qlocx lösning.

- För oss är det viktigt att varorna transporteras hem till konsumenten snabbt och tryggt. Att komplettera leveransen med smarta leveransboxar är ett steg i rätt riktning för utvecklingen av hemleveranser, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Annons
Annons