Bezos några miljarder rikare efter gårdagens rapport

E-handelsjätten är definitivt lönsam.

Jeff Bezos verkar vara trött på att börsen går i taket varje gång Amazon gör en mindre förlust, även om den är planerad, för nu har företaget gjort vinst åtta kvartal i rad. Sedan andra kvartalet 2015 är Amazon helt enkelt lönsamma och de senaste två kvartalen har man lagt över 700 miljoner dollar i kassan vid varje kvartalsrapport.

I Amazons rapport som släpptes sent igår står det klart att e-handelsjätten sålt för nära 36 miljarder dollar under första kvartalet 2017, en ökning med 23 procent jämfört med samma period i fjol. Vinsten landade på totalt 724 miljoner dollar.

Annons

Att företaget genererat vinst de senaste åtta kvartalen, och en relativt stor sådan, ska bland annat bero på deras molnverksamhet AWS (Amazon Web Services). Molntjänstebolaget fortsätter att växa starkt och genererar miljarder dollar i försäljning till bolaget, vilket om inte annat hjälper till att hålla vinsten uppe.

Bezos har stenkoll på Indien

Själva e-handeln går dock bra även den, även om den inte är samma pengamaskin som AWS, men det Jeff Bezos gärna vill fokusera på är Indien, en marknad som företaget är fast beslutna att vinna.

- Amazon.in är den mest besökta och snabbast växande marknadsplatsen i Indien. Det är fortfarande Dag 1 för e-handel i Indien, och jag försäkrar dig om att vi ska fortsätta att investera i teknik och infrastruktur, samtidigt som vi arbetar hårt för att innovera för våra kunder och små och medelstora företag i Indien, säger Jeff Bezos, grundare och VD.

Amazons vinst var högre än analytiker förväntat sig och aktien har stigit rejält i efterhandeln. Enligt Reuters blev Jeff Bezos därmed ungefär 3 miljarder dollar rikare under gårdagen.

Annons