Billigaste produkterna under Black Friday 2015

Böcker, filmer och dammsugare tillhör produktkategorierna som minskade mest på Black Friday i fjor.

Den som har koll på före- och eftepriser under Black Friday kan tjäna stora pengar. Vissa e-handlare påstår nämligen att de sänker priserna mer än de faktiskt gör. Det visar Prisjakts undersökning av vilka produkter som dalade mest i pris under Black Friday 2015.

– Under reahögtider som Black Friday är det lätt att tro att priset är bra bara för att det är rabatterat. Men faktum är att jämfört med det billigaste priset på marknaden var den totala genomsnittliga prisnedgången under förra årets Black Friday enbart 13,6%. Det går dock att göra riktigt bra deals på enskilda produkter, bara man har koll på ursprungspriset, säger Prisjakts Scerigechef Carl Vult von Steyern i ett pressmeddelande.

Annons

Film och böcker sänktes mest

I undersökningen kollade Prisjakt också på vilka produkter som sänktes mest i pris under förra årets rea. Mest pengar fanns att tjäna inom produktkategorin film och böcker, där varorna förra året såldes för ett 39,4 procent lägre snittpris än de gjorts före Black Friday.

Om man istället tittar på enskilda produkter fanns det exempelvis en specifik Samsung TV som sänktes med nästan 10 000 kronor jämfört med det ordinarie priset på 34 790 kronor.

40% av mobilerna blev billigare

Undersökningen har också tittat på hur många procent av produkterna i en viss kategori som fick ett lägre pris under Black Friday 2015. Där visar det sig att 40 procent av alla mobiltelefoner prissänktes, 26 procent av alla dammsugare och 33 procent av leksakerna.

Annons