Billmate gör det möjligt att ta betalt utan nätbutik

Billmate lanserar en ny betaltjänst vid namn Billmate Simple. Något som gör det möjligt att ta betalt direkt i en annons, blogg, hemsida eller nyhetsbrev.

Betallösningen Billmate, som lanserades 2013, släppte tidigare i år version 2.0 av det API som hanterar fakturor, delbetalningar, kort och direktbetalningar. Redan då flaggade man för att det skulle dyka upp ytterligare produkter under året.

Nu är det dags för en sådan vid namn Billmate Simple, en lösning som inte kräver att man har en webbutik. Billmate Simple är helt enkelt ett verktyg för den som vill sälja och lyfta fram specifika produkter, tjänster och kampanjer i en annons, blogg, hemsida eller nyhetsbrev.

Annons

– Med lanseringen av Billmate Simple gör vi det enklare för alla att ta betalt online. Köpbeteendet har förändrats och vi har sett en tydlig efterfrågan på att kunna ta betalt utan en webbutik. Vi har inte sett någon liknande lösning på marknaden och det ska bli spännande att se hur Billmate Simple kommer att tas emot och utvecklas framöver, säger Johan Lindberg, CEO på Billmate AB.

Bara att klistra in

Idén med en betallösning som fungerar utanför e-handelsplattformen uppkom för mer än ett år sedan och tanken är att kunden ska få en snabbare, enklare och närmare köpprocess då kassan är placerad direkt vid erbjudandet.

Genom att fylla i personnummer, e-postadress och klicka på en köpknapp genomförs köpet direkt vid erbjudandet.

Att börja ta betalt med Billmate Simple ska vara tämligen enkelt och koden som används skapas automatiskt och klistras in där man vill ta betalt. Därefter får man tillgång till en snabbkassa och kan ta betalt med faktura och kort

– Alla ska ha möjlighet att ta betalt online, oavsett bransch och tekniska kunskaper. Med Billmate Simple möjliggör vi detta, säger Andreas Johansson, COO på Billmate AB.

Annons