Black Friday: 6,7 miljarder kronor och 897 000 paket

"Ett ruskigt högt tryck hos ombuden".

PostNord har nu sammanställt Black Friday och den stora rea-dagen hamnar strax över företagets prognos. Enligt fraktbolaget så omsatte dagen 6,7 miljarder kronor.

- Black Friday satte återigen nya rekord och landade på 6,7 miljarder kronor, det vill säga strax över PostNords prognos. Drygt var tredje svensk fyndade varor fredagen den 23 november och shoppade för drygt 1,4 miljarder kronor mer än i fjol, vilket är en ökning med 27 procent, skriver PostNord i ett pressmeddelande.

Annons

Detta framgår av en undersökning som PostNord genomfört den 24-25 november 2018. Totalt spenderade kunderna i snitt 2 635 kronor per person och de mest populära varorna var kläder och hemelektronik.

E-handeln vann över butikerna

Fraktbolaget ska ha hanterat 897 000 paket under den gångna helgen och har nu fullt upp med att leverera ut alla paket.

- Det är en intensiv men rolig period vi har framför oss! Med cirka 900 000 paket i omlopp kommer det dock att bli ett ruskigt högt tryck hos ombuden. Därför vill jag gärna passa på att tipsa om att hämta ut dina paket så snart du kan, och om du vill undvika den största ruschen bör du hämta det på andra tider än mellan klockan 17-19, säger PostNords e-handelsexpert Carin Blom.

PostNord kan samtidigt konstatera att konsumenterna valde nätet före butikerna under årets Black Friday. 54 procent av de tillfrågade valde att endast handla på nätet medan 15 procent handlade både på nätet och i butik. Endast 30 procent valde att enbart vända sig till den fysiska handeln.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!