Black Friday tog julhandeln till nya rekordnivåer

Antalet e-handelsköp ökade med 7 procent.

Efter uppgifter om paketrekord, omsättningsrekord och orderrekord är det nog tydligt för de flesta att årets julhandel på nätet kommer att nå helt nya höjder. Men nu kommer betalaktören Dibs med ännu ett rekord - nämligen rekord i antalet köp på nätet.

"E-handeln stöper om rejält"

Under perioden 1-20 december ska antalet köp på nätet, enligt Dibs, ha ökat med 7 procent jämfört med samma period förra året. Det innebär att antalet e-handelsköp inför julen nu har slagit rekord åtta år i rad.

Annons

- Rekord för julhandeln på nätet det åttonde året i rad säger en hel del. E-handeln stöper om rejält i våra köpvanor och det är också tydligt att det fortfarande går bra för Sverige, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på DIBS Payment Services, i ett pressmeddelande.

Populärt med kläder och leksaker

Det som flest svenskar är intresserade av att julhandla på nätet är kläder, leksaker, böcker och presentkort. Detta enligt Dibs, som har fått sina siffror från en Yougov-undersökning.

Dibs konstaterar också att årets Black Friday-succé har bidragit till en ännu mer framgångsrik julhandel.

– I år har julhandeln på nätet också blivit ännu starkare i och med att den redan starkt etablerade readagen Black Friday utvecklats till att vara hela veckan. En hel del konsumenter gör klart sina julklappsköp redan då, säger Patrik Müller.

Annons