Blocket-annonseringen närmar sig en halv biljon

Även om det finnas flera utmanare på begagnatmarknaden numera är det Blocket.se många tar sig till när de vill rensa i garderoben eller sälja vidare oönskade julklappar. Marknadsplatsen har nu räknat ihop förra året och även om antal annonser inte ökat så går begagnathandeln varm.

Blocket.se sammanfattar förra årets begagnatmarknad till 467 miljarder kronor, en ökning med 53 miljarder kronor jämfört med 2013. Det är i alla fall den summa som det utannonserades varor för på marknadsplatsen under 2014.

Kategorierna som ökar mest när det kommer till att göra sig av med gamla prylar är möbler och heminredning. Bostäder som Blocket satsat på under 2014 är också en av de kategorier som ökat mest. Toppar listan gör dock telefontillbehör som ökade med 18 procent under förra året.

Annons

– Alltfler ser fördelarna med att köpa och sälja begagnat, vilket leder till att handeln breddas och svenska folket köper och säljer fler typer av prylar på Blocket. Det är bra för privatekonomin och ur ett miljöperspektiv är det väldigt positivt att fler saker får ett längre liv, säger Jan Prokopec, vd på Blocket.

Blocket vill gärna påpeka hur värdet av alla annonser på deras marknadsplats motsvarar 12 procent av Sveriges BNP. De säger även att marknadsplatsen bidrar med att spara 1,6 miljoner ton växthusgaser varje år, enligt en beräkning av IVL Svenska Miljöinstitutet.

Oförändrat antal annonser

Antalet annonser är dock oförändrat sedan tidigare år vilket kan tyda på att konkurrenter och sociala nätverk tagit andelar. Det totala värdet skall dock ha ökat med cirka 13 procent och intåget bland bostäder har förstås bidragit till detta.

– Blocket Bostad har blivit ett tydligt alternativ för att sälja sin bostad oavsett om man säljer via mäklare eller privat. Många har förknippat Blockets bostadsdel med andrahandsuthyrning och privatförsäljning, men sedan något år tillbaka satsar vi mycket på de mäklarsålda bostäderna. Det uppskattas av våra användare och nu samlar Blocket Bostad en väldigt stor del av den totala bostadshandeln i landet, säger Jan Prokopec.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!