Blocket fälls för missvisande prisuppgifter

Från-priset var omöjligt att nå.

Redan 2011 introducerade Blocket en egen logistiktjänst i samarbete med fraktbolaget DB Schenker. Tjänsten går under namnet Blocketpaketet och är en fraktlösning kombinerad med säker betalning. Blocketpaketet ska helt enkelt göra transaktionen smidigare för säljare och köpare på Blocket.

Måste köpa till emballage

Blocket ska dock ha varit lite aggressiva i sin marknadsföring av tjänsten och fälls nu för vilseledande reklam av Reklamombudsmannen, efter att en privatperson anmält företaget.

Annons

Fallet handlar i grund och botten om det annonserade priset för tjänsten. Blocket ska ha marknadsfört Blocketpaketet på sin sajt med ett pris “från 99 kronor”. Men enligt anmälaren är det omöjligt att få tjänsten för 99 kronor, då man måste köpa till emballage för 10-25 kronor.

- Det är dock helt omöjligt att skicka något för 99 kronor, skriver anmälaren.

"Beklagar missvisande prisuppgifter"

Blocket bråkar inte heller utan erkänner att priset varit missvisande:

- Annonsören beklagar att det har publicerats missvisande prisuppgifter på webbplatsen och intygar att det aldrig varit meningen att vilseleda användare om det verkliga priset för tjänsten Blocket-paketet, återger RO i sitt beslut.

Blocket har nu ändrat marknadsföringen på sin sajt och från-priset är nu 109 kronor, vilket alltså är det lägsta priset man som säljare kan få “Blocketpaketet” för.

- Blocket kommer även att förtydliga den prisinforma­tion som lämnas på sidan där användare kan boka Blocket-paketet så att det tydligt framgår att en kostnad för emballage tillkommer när man väljer att skicka paket med användning av DB Schenkers emballage, meddelar RO.

Annons