Blocket satsar på andrahand – går internationellt med förvärv

"Starten på en bredare internationalisering".

Marknadsplatsen Blocket meddelade igår att man köper företaget Qasa. Närmare bestämt är det Blocket Bostad som nu stärker verksamheten med Qasa, som erbjuder tjänster inom privat bostadsuthyrning.

De båda företagen har faktiskt redan haft ett samarbete sedan hösten 2018. Nu lägger dock Blocket vantarna på Qasa och köpet ska samtidigt vara startskottet på en internationell satsning.

Annons

- Blockets förvärv av Qasa förväntas bli starten på en bredare internationalisering som kommer påbörjas redan under 2019. I Schibsted Marketplaces Nordics annonseras omkring 220 000 andrahandsbostäder årligen, meddelar Blocket.

"Förbereda inför expansionen"

Mattia Tosti, medgrundare av Qasa, berättar att de med Blocket och Schibsted i ryggen nu kan blicka utomlands. Qasa ska alltså lanseras internationellt.

- Det är en fantastisk känsla, nu har vi alla förutsättningar för att göra skillnad och hjälpa fler hyra eller hyra ut boende på ett smidigt och säkert sätt. Vi har redan börjat utlysa flera tjänster för att bredda teamet och förbereda inför expansionen som väntar, säger Mattia Tosti.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!