Blockets E-handelssatsning ska lyftas till nya nivåer

Blocket har rekryterat en ny chef till sin e-handelssatsning Blocket Shopping. Det är e-handelsprofilen Sebastian Heimfors som skall styra upp shoppingportalen framöver. Sebastian som tidigare jobbat på Stadium och Polarn O. Pyret tar nu över rodret på Blocket Shopping.

Sebastian kommer närmast ifrån nätbutiken Boomerang men är förmodligen mest känd, för oss, som sidekick på Nordic eCommerce Summit 2012. Han går nu över till Blocket där han alltså får styra upp e-handelsbiten:

– Blocket är ett spännande varumärke som nu även vill satsa mer på e-handel med nya produkter. Att få vara med och utveckla den delen av Blocket är en utmaning och fantastisk möjlighet. E-handeln i Sverige är idag långt ifrån vad det skulle kunna vara, säger Sebastian Heimfors.

Annons

Vad vi förstår av e-handlarna har Blocket Shopping inte varit någon direkt kioskvältare inom svensk e-handel. Det behövs förmodligen någon som verkligen kan e-handel som kan styra upp skeppet.

Martin Frey, vd på Blocket, tror att Sebastian är rätt person att få Blocket Shopping att växa bland e-handlare:

– Blocket har med sina 4 miljoner unika besökare i veckan mycket bra förutsättningar att utveckla området för e-handel med nya varor. Med Sebastian på plats kommer vi att få den strategiska översyn som krävs för att vi ska kunna växa både bland e-handlare och kunder, säger Martin Frey.

Enligt Blocket ska Sebastian lyfta shoppingportalen till en ny nivå där den, på sikt, blir det självklara valet för att handla på nätet.

Källa: Press

Relaterade nyheter:
Blocket E-handel blir Blocket Shopping

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!