Blomrekord på nätet – kunderna beställde var tredje sekund

Alla hjärtans dag blev extra kärleksfull för Euroflorists kunder.

Under gårdagen var det många som passade på att göra något lite extra för någon de håller kär. En populär variant var att beställa blommor och på Euroflorist märkte man en tydlig ökning.

- Det totala antalet beställda blomsterbud till Alla hjärtans dag växte med 40 procent mot föregående år. Företaget ser en motsvarande ökning även i Europa och England där man också har verksamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Aldrig fått leverera så mycket kärlek"

Företagets VD var överraskad, men glad.

- I tider då vi omges av så mycket negativa nyheter är det värmande att bli påmind om hur mycket kärlek det faktiskt finns i världen. Aldrig förr har vi fått glädjen att leverera så mycket kärlek, och det är något vi är väldigt stolta över att få vara en del av, säger Euroflorists VD Laszlo Varga.

Män och kvinnor beställde lika mycket

Och det var inte bara antalet beställningar som överraskade. Det visade sig också att beställningarna fördelade sig helt helt jämnt mellan män och kvinnor, vilket enligt Euroflorist inte är fallet annars.

Dessutom så var hälften av beställningarna där kunden hade angivit “Alla hjärtans dag” som anledning till köpet, inte av den romantiska sorten, utan ämnade för familj eller vänner.

När det gällde valet av blommor var det dock traditionsenligt röda rosor som stod högst upp på önskelistan.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!