Blomsterlandet byggde nytt lager – satsar på e-handeln

"Snabbaste expansionen någonsin i Blomsterlandets historia".

Tidigare i år har vi berättat om Blomsterlandets satsning på ett nytt lager i Skåne, där tanken var att en flaggskeppsbutik skulle bli ett nytt centrallager för e-handeln.

LÄS ÄVEN: Blomsterlandet tillbaka med e-handelslager i Skåne

Annons

Nu tar företaget nästa steg och satsar även på att faktiskt utöka e-handelsverksamheten.

- Vi utvecklar vår e-handel med en ny plattform, förbättrade plock- och leveransmöjligheter, samt ett utökat sortiment som ska vara på plats till nästa års vår försäljning. Vi ska överhuvudtaget bli bättre på att möta kundernas behov – oavsett om de väljer att besöka den fysiska butiken eller e-butiken, säger koncernens vd Jan Larsson i ett pressmeddelande.

Flera nya butiker på gång

Även på andra sätt blir det dock en intensiv höst för företaget. Bland annat ska flera nya butiker öppnas. Några av dessa är befintliga butiker som gjorts om och andra är nyetableringar. Även till våren väntas minst två nyetableringar. När hela expansionen är klar ska kedjan enligt egen utsago ha totalt 61 butiker “från Luleå i norr till Malmö i söder”.

- Vi har identifierat flera möjligheter med tillgängliga lägen som vi bedömer har en bra potential och då har vi valt att agera. Det här är den snabbaste expansionen någonsin i Blomsterlandets historia, säger Jan Larsson.

Annons