Blondinbella och Rapunzel-Ida investerar i e-handelsbolag

Löwengrip Invest och Backlund Invest gör gemensam investering i ett e-handelsbolag.

Entreprenörerna Isabella Löwengrip och Ida Backlund gör nu en gemensam satsning i e-handelns värld. Båda med tidigare erfarenhet ifrån branschen.

Backlund och Löwengrip träffades för första gången 2011 då Ida intervjuades för Isabellas dåvarande tidning Egoboost.

Annons

- Jag kommer ihåg att vi drömde oss bort till framtiden då vi hade egna investeringsbolag där vi kunde hjälpa och investera i främst kvinnor och deras idéer. Det känns fantastiskt roligt att vi nu gör den här investeringen ihop och kan dra nytta av våra erfarenheter inom e-handel, säger Ida Backlund.

"Få förstår värdet i en strategisk grund"

Nu några år senare har de båda var sitt investeringsbolag och sätter drömmarna i verket. Första investeringen hamnar i e-handeln och klädmärket Style Level.

- Att investera i Style Level känns riktigt kul. Jag har jobbat med e-handel tidigare och det som imponerade på mig var strategin kring inköp och logistik. Många kan dra igång en webbshop med snygga plagg men få förstår värdet i en strategisk grund, säger Isabella Löwengrip.

"För kvinnor mitt i karriären"

Style Level ska vara ett e-handelsbolag inom mode som riktar sig till kvinnor mitt i karriären. Evelina Boström är den som ska driva Style Levels dagliga verksamhet som VD. Hon ska ha lång erfarenhet inom mode och e-handel och är förstås glad över det nya kompetens- och kapitaltillskottet.

- Det är så klart fantastiskt rolig att Ida och Isabella tror på Style Level. Målet med Style Level är sälja det man saknar själv som kvinna mitt i karriären, men det menar jag basplagg, businessplagg och powerklänningar, säger Evelina Boström, grundare och VD.

Annons