Bokus firar 20 års-jubileum som nätbokhandlare

Pågår under resten av 2017.

Som vi kunde berätta redan i december 2016, så är det i år 20 år sedan Bokus startade sin nätbokhandel.

Och häromdagen smällde det för födelsedagsbarnet. Den 18 augusti 1997 klockan 12.23 slog Bokus för första gången upp portarna till Europas då första internetbokhandel. Bakom idén låg Kajsa Leander och Ernst Malmsten och till en början drevs Bokus från en liten lägenhet i Lund.

Annons

60 000 kunder på fyra månader

Den ursprungliga idén var att sälja kursböcker till studenter, och företaget växte snabbt. Fyra månader efter starten ska de, enligt egen utsago, redan ha haft över 60 000 kunder.

- Bokus har gjort en fantastisk resa de här tjugo åren. Idag är vi inte bara en framgångsrik och lönsam e-handelsaktör, utan dessutom ett av Sveriges starkaste detaljhandelsvarumärken totalt sett. Studenter är fortfarande en viktig målgrupp för oss, men idag erbjuds ett brett sortiment med tio miljoner svenska och utländska böcker till både privatpersoner, företag och offentlig sektor, säger företagets nuvarande VD Maria Hamrefors i ett pressmeddelande.

Firandet pågår nu under hela resten av 2017 och både nyheter, bra erbjudanden och roliga historiska nedslag, utlovas. Företaget har även satt upp en egen kampanjsida, händelsen till ära. Bokus ingår sedan 2014 i samma koncern som Akademibokhandeln.

Annons