Boozt nekar till börsryktet: ”Inga beslut har tagits”

Rådgivare ska hjälpa Boozt.com att ta nästa steg.

I flera år har rykten florerat om att Boozt skulle vara på väg att börslanseras. Redan 2014 kunde vi rapportera att e-handlaren sneglade mot börsen. Då sade en av e-handlarens ägarföretag så här om de kommande planerna:

- Det är klart att vi som ägare har en exitstrategi som bland annat innebär en börsintroduktion. Vi anser att Boozt har stor potential och även om konkurrensen är hård, är det möjligt att tjäna pengar i den här branschen, sade Jimmy Fussing Nielsen, partner på Sunstone Capital.

Annons
Annons

Förra året hette det att en börsnotering fortfarande var “med i planerna”, och i dag kom uppgifter om att det som alla väntat på slutligen var på väg att hända.

Ägs till stor del av investmentbolag 

Enligt Nyhetsbyrån Direkt, som hänvisar till uppgifter i den danska tidningen Børsen, skulle Boozt noteras på Stockholmsbörsen under det andra kvartalet i år, och i samband med det emittera aktier för upp emot fyra miljarder kronor.

Till Ehandel.se förnekar Boozt dock att det finns något beslut om notering, även om börsen fortfarande verkar vara något som övervägs. 

- Eftersom vi i stor utsträckning ägs av investmentbolag så utvärderas vårt ägande kontinuerligt baserat på de möjligheter som finns för företaget. Vi har tagit in några rådgivare för att underlätta att granska olika strategiska alternativ för bolaget. Inga beslut har hittills tagits och utvärderingarna görs i bästa intresse för bolaget och våra ägare, säger Johan Holmqvist, kommunikationschef på Boozt.com.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!