Borås får äntligen sin YH-utbildning inom e-handel

Efter tre års lobbyarbete har Borås, som vill bli ett nav för e-handeln i Sverige, fått YH-utbildningen digital business developer.

Under förra året nekades Borås ett antal YH-utbildningar, varav en inom e-handel. I år har man dock fått revansch. I förra veckan stod det klart att IHM Business School kommer att starta en utbildning i digital marknadsföring i februari, och nu har man landat ytterligare en utbildning.

Denna veckan meddelade nämligen YH-myndigheten att den tvååriga utbildningen Digital Business Developer kommer till Borås, tillsammans med två andra utbildningar inom teko-området.

Annons

– Det är fantastiskt roligt. Det betyder att man kan säkra kompetens till e-handelsföretagen och ökar möjligheten att nya företag startas. Det är viktigt för regionen, säger Hanna Moisander, verksamhetsansvarig för E-handelsstaden Borås.

Tredje gången gillt

Men det har inte varit enkelt att få utbildningen till staden. Yrkeshögskolan, E-handelsstaden Borås, kompetensmäklare, Näringslivsenheten i Borås Stad och det lokala näringslivet har arbetat tillsammans och fört kontinuerliga dialoger med YH-myndigheten, branschorganisationer, lokalpolitiker samt Västra Götalandsregionens kompetensplattform.

Samtidigt har en en arbetsgrupp bestående av representanter från Ellos Group, H&M, Ateljé Margaretha, NetOnNet, Consortio Fashion Group och Svensk Digital Handel under de senaste tre åren arbetat fram förslag på kompetenser som är nödvändiga att kunna rekrytera för att expandera.

– Det är tredje gången gillt, vi har jobbat i tre år på att få till en YH-utbildning. Nu stärks Borås som nav för e-handeln i Sverige, säger Johnny Eriksson, personalchef på Ellos Group och engagerad i Ehandelsstaden Borås.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!