Brittiska fraktbolaget är ute och cyklar

"Hoppas att andra leveransföretag följer deras spår".

Det brittiska fraktbolaget Royal Mail meddelade i dagarna att de ska rulla ut sina första "e-Trikes" i London. Dessa e-Trikes är cyklar som drivs av solceller, batterier och pedaler och är ett av fraktföretagets försök till mer miljövänliga leveranser. Royal Mail menar att de har ett mål om att "städa upp Londons giftiga luft". 

- Som företag är vi engagerade i att göra förändringar i vår verksamhet som minskar vår miljöpåverkan, samtidigt som vi säkerställer att vi fortsätter att uppfylla kundernas förväntningar, säger David Gold, chef för offentliga affärer på Royal Mail, i ett pressmeddelande. 

Annons

David Gold, menar att detta hållbarhetsprojekt har två mål. Det första är att minska företagets miljöpåverkan genom att leverera brev och paket med miljövänliga cyklar. Det andra är att samtidigt bidra till snabbare leveranser till kunden.

Cyklarna kommer att rullas ut under de sista dagarna i mars. Testperioden pågår sedan i ett halvår och därefter kommer Royal Mail att fatta beslut om huruvida cyklarna ska spridas över hela Storbritannien.

- Jag är glad över att Royal Mail börjar med e-Trikes som kommer att utesluta många fordon från våra gator. Detta bidrar till mindre avgaser i staden samt mindre trängsel i tarfiken. Jag hoppas att cyklarna tas emot väl och att andra leveransföretag följer Royal Mails spår, säger Will Norman, som är "walking and cycling commissioner" i London, till Tamebay.  

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!