Brittiska sportkedjan: Målet är att ta över Norden

Onlinesportkedjan ActivInstinct från Storbritannien gör storsatsning på nätbutiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Företaget planerar att göra de nordiska länderna till en av sina huvudmarknader, med bara Storbritannien och Tyskland som större marknader. Inom fem år är planen att sportkedjan ska utgöra en av de ledande sportbutikerna på nätet i de nordiska länderna.

ActivInstinct är en del av JD Sports Group som förra året omsatte 19 miljarder SEK. I januari hade onlinebutikens omsättning ökat med 16 procent jämfört med året innan.

Annons

"Nordbor aktiva och duktiga på Internet"

Företagets VD Mike Thornhill tror att hemligheten bakom framgångarna är att ActivInstinct erbjuder "särskilt bra prestandafokuserade premiumprodukter till konkurrenskraftiga priser". Enligt Mike Thornhill är de nordiska länderna inte bortskämda med något stort urval av avancerad sportutstyrsel, vilket han upplever som konstigt eftersom han tycker att ländernas befolkning överlag verkar ha en aktiv livsstil och dessutom är långt framme vad gäller onlineshoppande.

- ActivInstinct har ändrat reglerna på sportmarknaden. Vårt mål är att erbjuda bra sportprodukter till rimliga priser i Sverige, så att svenska idrottsutövare kan få kvalitativ sportutrustning till konkurrenskraftiga priser, säger han.

Svensk sporthandel omsätter 16 miljarder

ActivInstinct ser den nordiska marknaden som lovande att expandera i. Enligt företaget spenderar de nordiska konsumenterna betydligt mer per person än det europeiska genomsnittet på sportprodukter varje år. De hänvisar till siffror från branschtidningen Sportfack som visar att sporthandeln i Sverige omsätter 16 miljarder SEK om året.  

- Vi har nu lanserat en hemsida i Sverige där vi säljer sportutrustning från stora märken men till engelska priser. Vi skiljer oss från andra genom att erbjuda ett otroligt stort utbud av produkter som har att göra med olika sporter. Det stora utbudet gör ActivInstinct till en omfattande e-handel för alla sorters sportentusiaster, oavsett om deras passion är utomhusaktiviteter, löpning, fitness, eller någon av de andra 30 sporterna på vår sida, säger Mike Thornhill.

Annons