Bygghemma förvärvar Outl1 för 55 miljoner kronor

En 100-miljonersbutik.

Den svenska e-handelsgiganten inom bygg och hemmafix äter upp ännu en konkurrent. Bygghemma Group meddelar idag att man köpt 51 procent av e-handelsbutiken Outl1.se, som under förra året omsatte över 100 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Outl1 dubblar lagret i resan förbi 100 miljoner

Annons

Bygghemma har även en option om att förvärva resterande 49 procent inom 3-4 år.

- Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av Outl1.se ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna märkesvaror för hem-, hushålls- och fritidsprodukter i Norden. Genom förvärvet av Outl1.se har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom sin nisch under de senaste åren, säger Bygghemmas vd Martin Edblad i ett pressmeddelande.

"Stora möjligheter att accelerera vår tillväxt"

Outl1 har de senaste åren växt med i snitt 67 procent och nådde cirka 110 miljoner i fjol, med ett rörelseresultat på 9 miljoner. Bygghemma betalar 55 miljoner kronor för 51 procent med en eventuell bonus om bolaget utvecklas väl.

- Vi är mycket glada att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment och genom geografisk expansion, utifrån Bygghemma Groups nordiska plattform, säger Outl1:s grundare och vd Joacim Boivie.

Annons