Bygghemma köper majoriteten av e-handeln Polarpumpen

Blir ny majoritetsägare i bolaget.

E-handelsjätten Bygghemma med Mikael Olander i spetsen är inte främmande för att köpa upp andra bolag, utan det verkar snarare vara en stor del av företagets strategi. Bara den senaste tiden har e-handelskoncernen lagt vantarna på Stonefactory och Furniturebox.

Nu meddelar Polarpumpen att Bygghemma blir ny majoritetsägare i företaget. Vi har tidigare berättat om e-handeln som kyler Sverige i sommarvärmen och Polarpumpen omsätter numera över 100 miljoner kronor.

Annons

- Vi har haft många spekulanter genom åren men Bygghemma är ett starkt bolag och de har vårt fulla förtroende. De har gjort den här resan flera gånger och sitter på både kunskap och erfarenhet som är väldigt värdefull och effektiv inför vår kommande expansion i Norden, säger Martin Gerre, medgrundare och VD på Polarpoumpen.

Siktet är inställt på Norden

Polarpumpen ska länge ha dominerat den svenska e-handeln inom värmepumpar men nu meddelar företaget att ribbans höjs och siktet är inställt på den nordiska marknaden.

- Bygghemmas och Polarpumpens kunder tillhör ofta samma målgrupp. Vi var tidiga med att hitta ett unikt koncept, vilket gör att vi besitter väldigt mycket kunskap inhouse inom ett produktområde som är nytt för Bygghemma. Det gör att vi har ett värdefullt utbyte av varandra och jag tror att vi där har goda utsikter till ett mycket lyckat samarbete, säger Martin Gerre.

De två e-handelsföretagen kommer att drivas vidare som separata bolag där Polarpumpen fortsatt kommer att ha sitt huvudkontor och lager i Göteborg. Affären gick igenom den 24 april 2017.

Annons