Byggvaruhus öppnar e-handel efter 114 år i branschen

Efter att ha betjänat kunderna sedan 1903 tar Fredells Byggvaruhus nu steget fullt ut på nätet.

I över 100 år har familjeföretaget Fredells Byggvaruhus varit en del av handeln i Stockholmsområdet via sin butik i Sickla. 2012 fick företaget dessutom en mindre anläggning i Knivsta, nära Uppsala.

Sedan några år tillbaka har det funnits planer på att även öppna e-handel och nu är det slutligen dags. I samband med att e-handeln nu öppnat har företaget också gjort om hemsidan, som nu är anpassad för mobila enheter.

Annons
Annons

Öppnar innan allt är helt klart

28 000 artiklar är det som ska få produktinformation och överskådliga bilder genom e-handeln. Fredells konstaterar själva att det hela är ett projekt som tar tid, men väljer nu att slå upp portarna i nätbutiken trots att det arbetet inte är helt klart ännu.

- Vi väljer att lansera även om vi vid lansering inte har full produktinformation på plats. Vi ser det som avspark, simultant släpper vi in kunder med deras värdefulla feedback. Prioritet för online-sortimentet är att ha produkterna sökbara” förklarar företagets e-handelschef Linda Törnros i ett pressmeddelande.

Har lett till nyanställningar 

Satsningen har nu lett till att företaget anställt flera nya personer, bland annat inom kundservice.

- Vad som från start präglat Fredells arbete med e-handeln är att vi ska lägga lika stor vikt vid service och kvalitet som vi gör i våra fysiska varuhus. Vår ambition är att, oavsett kanal, erbjuda en fantastisk Fredells-upplevelse, säger Linda Törnros.

Den nya e-handeln levereras av Litium och den digitala byrån Cloud Nine har utformat designen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!