Byt gammal teknik mot ny med Media Markts E-handel

Med Flip4New kan Media Markts kunder sälja sina gamla teknikprylar och få betalt i presentkort. Nu utvidgar man tjänsten, något som innebär att de även kan få elektronikprylarna som inte längre används värderade direkt på nätet.

Nu ska det bli enklare att värdera och sälja sina gamla teknikprylar med hjälp av Media Markt. Elektronikkedjan har nämligen utökat tjänsten Flip4New. Något som innebär att kunden inte längre behöver bege sig till varuhuset för att få elektronikprylarna, som inte längre används, värderade.

Hemelektronikprylar, som smartphones, surfplattor, laptops, digitala systemkameror, objektiv, videokameror, BluRay-spelare, DVD-spelare, iPod- och MP3-spelare, spelkonsoler och GPS:er är möjliga att ”sälja”.

Annons

Däremot kan man inte lämna in TV-apparater, Hi-fi-system, vitvaror, DVD-/BluRay-filmer, TV- eller datorspel eller produkter för personvård.

Betalt i presentkort

Det spelar ingen roll om produkten ursprungligen är köpt på Media Markt eller någon annanstans och den återköpta hemelektroniken får antingen en ny ägare, genom att de säljs vidare i Europa eller, så skickas den till en miljöstation för att återvinnas.

Betalningen sker i presentkort som kan användas på Media Markt och hela tanken är att kunden ska slippa allt krångel med att själv sälja sina gamla prylar på loppis, auktion eller genom annonsering.

– Vi vet att det finns en hel del hemelektronik som bara ligger och samlar damm runt om i landet. Många drar sig för att sälja sina gamla hemelektronikprylar då det ofta tar mycket tid och även kostar pengar i form av annonsavgifter. Med tjänsten Flip4New slipper man allt krångel och gör samtidigt en god gärning för både miljön och den egna ekonomin, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!