E-handelsträff: CDON bjöd in till mingel i Malmö

Ett 40-tal e-handlare träffades igår på CDON:s huvudkontor i Malmö för mingel och intressanta diskussioner.

Skånska E-handelsnätverket hade igår en av sina träffar. Denna gång tog den plats på den svenska nätjätten CDON:s kontor i Malmö.


CDON:s matsal och lekrum

Annons

Magnus Fredin som är VD för CDON tog emot ett 40-tal e-handlare i deras matsal som också agerar lekrum. Det fanns både Xbox, airhockey, pingis och bordshockey på plats för den leksugne.

Det hela inleddes med en diskussion mellan vår grundare Dan Nilsson och Magnus Fredin där Dan grillade Magnus kring börsen och CDON:s till synes låga värdering jämfört med icke börsnoterade bolag. Magnus svarade dock bra på frågorna utom när han fick dra fram just börskortet med "inga kommentarer".


Magnus försöker skoja bort Dans jobbiga frågor

Deltagarna fick även en rundtur på CDON:s kontor som inhuserar 160 personer på olika avdelningar. Allt mellan Marketplace, kundtjänst, teknik och ekonomi tar plats i Malmö.

Magnus varnade även undertecknad att vi inte fick fota på grund av att CDON är ett börsbolag. På kontoret fanns nämligen datorskärmar överallt fullproppade med statistik och information ifrån e-handeln. Företaget arbetar uppenbarligen mycket med nyckeltal som de följer på minuten.

Utöver att det bjöds friskt på information så dukades det även fram pizza, öl och vin i överflöd.

Logistikchefen reder ut CDON:s lager

CDON:s logistikchef, Tobias Traneborn, klev även fram på "scenen" och berättade mer om lagersituationen.

Företaget har som vi vet öppnat upp sin marknadsplats och inhuserar idag hundratals andra e-handlare, som säljer via CDON. CDON har även slutfört ett större lagerkonsolideringsprojekt under 2015 till sitt nya centrallager i Ljungby. Bolagets fåtal kvarvarande lager berättade Tobias att man nu jobbar med att centralisera och även om det kanske inte blir ett lager i slutändan så kommer man jobba mot en mer enhetlig lösning.

Annons

Som vanligt under Skånska E-handelsnätverkets träffar så samlades deltagarna i små grupper och diskuterade olika aktuella ämnen som till exempel logistik, marknadsföring och internationalisering.

Jobbigt med utlandet

Undertecknad deltog i spåret internationalisering och där gick vi in på allt ifrån att skicka globalt till att nå ut på nya marknader. Kontentan var bland annat att det är lätt att skicka globalt, men inte att göra det med lönsamhet. Lokala betallösningar kan vara en nyckel till framgång. Diskussionen återkom dock till att för att lyckas till hundra procent så är oftast lösningen en lokal närvaro, det vill säga att anställa någon som lever och andas den marknaden du vill inta.


CDON gav alla deltagare en mugg

Vi tackar Magnus Fredin och CDON för en trevlig kväll. Innan alla gick hem mutades vi även med en fin mugg som vi idag dricker kaffe ur. Nästa träff kommer ta plats på Räckesbutiken i Ängelholm som tydligen lovat hålla produktionen igång. De kommer alltså visa hur de tillverkar sina glasräcken under träffen vilket lär bli spännande. Besök gärna Facebookgruppen för att få veta mer om kommande evenemang.

Annons